We zijn wandelende hoofden..

We zijn gewend vanuit ons hoofd te leven. We denken er wat op los met z´n allen.
Natuurlijk is het zeer wenselijk om in je dagelijks leven je gezond verstand te gebruiken ;-)
Maar het is óók handig om goed te luisteren naar je lichaam.

Want als je klachten hebt, dan probeert je lijf je iets te vertellen. Het zijn signalen dat er iets uit balans is.

We kunnen die signalen heel goed met ons denkende brein negeren. Of je brein vertelt je dat ‘dit er nou eenmaal bij hoort’. Ik weet er alles van ;-) Maar vroeg of laat is het echt ‘in your face’ en word je wel gedwongen om te luisteren.

Vaak ben je dan al meerdere grenzen over gegaan. Want je lijf is de hele dag voor jou aan het werk om alles in balans te houden.

Dus op het moment dat jij iets eet of iets doet wat onbalans brengt, gaat het keihard aan de slag om de balans terug te brengen (in hormonen, in je spijsvertering, in je immuunsysteem etc). En als dat dan niet lukt, ervaar je klachten.

Heb je pijn, vermoeidheid of ervaar je onrust?

Ga niet alleen aan symptoom onderdrukking doen. Bijvoorbeeld door medicijnen. Maar vraag je af: waarom heb ik dit? Wat is de oorzaak?

Want zolang je de oorzaak niet wegneemt, is het eigenlijk alsof je continu een bal onder water probeert te duwen die, zodra je even verslapt, hup weer omhoog springt.

De onderliggende oorzaak van klachten onderzoeken is best een uitdaging in onze maatschappij, die er dus vooral op gericht is om vanuit je hoofd te leven. Met een quick fix voor alles.

Probeer meer lichaamsbewustzijn te creeren bij jezelf en stil te staan bij de signalen die je krijgt. Dat is echt waardevol.

Vorige
Vorige

Eiwitten oftewel proteinen: Grieks voor ‘eerste voedingsmiddel’

Volgende
Volgende

Biologisch is eigenlijk zó logisch..!